(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Masarykovo cukroví
Potřebné ingredience
30dkg hladké mouky, 10dkg moučkoveho cukru, 20 dkg rostlinneho tuku, 1 žloutek, 15 dkg lískových jader (loupanych), 2-3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Celé oloupane lískove ořechy namočíme nejlépe přes noc do studené vody.
Z mouky, cukru, tuku, kakaa a žloutku vypracujeme těsto. Zapracujeme cele oříšky a těsto rozdělíme na 4 díly. Z každeho vyválíme váleček o průměru asi 5cm. Dáme do chladu ztuhnout.
Ostrým nožem krájíme z válečků tenké plátky asi 5mm silné. Klademe na vymazany plech a upečeme do růžova (160°C / 12-15 min.). Vlahé obalujeme v moučkovem cukru.
Z mouky, cukru, tuku, kakaa a žloutku vypracujeme těsto. Zapracujeme cele oříšky a těsto rozdělíme na 4 díly. Z každeho vyválíme váleček o průměru asi 5cm. Dáme do chladu ztuhnout.
Ostrým nožem krájíme z válečků tenké plátky asi 5mm silné. Klademe na vymazany plech a upečeme do růžova (160°C / 12-15 min.). Vlahé obalujeme v moučkovem cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé